#17 Over mijn boek

Stan van Kesteren

mei 16, 2022

Goedemorgen,

The best work has been done in solitude (het beste werk werd gedaan in afzondering), schreef Thomas Edison in 1925. Afgelopen week nam ik dat advies ter harte.

Ik had een week vrij van werk en bracht 3 dagen door in Klooster Nieuw Sion, verscholen in de bossen van Diepenveen. Daar had ik een kamer gehuurd, de Alphakluis. Een eenvoudig, sober appartement, grenzend aan een kleine weide waar kippen rondscharrelden en puttertjes baltsten.

Daar werkte ik aan mijn boek. Ik schreef een hoofdstuk over energiemanagement. Verwerkte eerdere stukken uit deze nieuwsbrief in mijn manuscript. En zocht in wetenschappelijke literatuur en eerder verschenen boeken over slechthorendheid naar feiten en verhalen voor mijn boek.

De boeken die ik meenam naar Nieuw Sion

Ook pakte ik de uitgeschreven teksten van eerder afgenomen interviews er nog eens bij. Al voor corona sprak ik met inspirerende slechthorenden om erachter te komen hoe zij de uitdagingen van het werken in een horende omgeving aanpakken. Geloof me: daar zitten mooie verhalen tussen. Ik schrijf ze op in mijn boek en zal er ook een aantal delen in deze nieuwsbrief.

Ken jij mensen die ik zeker moet spreken? Laat het me weten door te reageren op deze e-mail. De komende maanden zal ik, naast verhalen, tips en trucs, via deze nieuwsbrief updates geven over mijn boek. Stay tuned.

Fijne werkweek!

Stan

Meer nieuwsbrieven

#68 Werken als officier van justitie

#68 Werken als officier van justitie

Vandaag deel ik een verhaal dat ik al een paar maanden geleden beloofde, over een officier van justitie. Ik vond dit een van de meest bijzondere nieuwsbriefverhalen om te schrijven, in een voor mij totaal onbekende setting… Ik zit in de rechtszaal, achter de officier...

Lees meer
#67 Vijf boekentips voor de zomer

#67 Vijf boekentips voor de zomer

In deze blog deel ik  boekentips voor deze zomer – voor in de tuin, op het balkon of op het strand. De hoofdpersonages zijn doof of slechthorend, dus je zal jezelf er waarschijnlijk (een beetje of veel) in herkennen. 1. Kolja – Arthur Japin De volgorde van deze lijst...

Lees meer
#66 Met een opgeruimd hoofd de zomer in

#66 Met een opgeruimd hoofd de zomer in

Ik had vakantie en besloot de schuur eens op te ruimen. Tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Ik pakte alle spullen uit de stellingkasten en sorteerde ze op het gras in de tuin: de schaatsen bij hobby & vrije tijd, de hamers bij het klusgereedschap,...

Lees meer