Selecteer een pagina

#21 In gesprek op een netwerkborrel

Stan van Kesteren

juni 13, 2022

Voor mijn werk bij PwC was ik in 2019 uitgenodigd in een theater in Amsterdam. Daar werden een aantal duurzaamheidsprojecten gepresenteerd. Niet met een saaie PowerPoint, maar met een toneelstuk. Ik kreeg een plekje vooraan, waardoor ik het redelijk kon volgen. Na afloop was de prijsuitreiking, en een borrel. Om te netwerken bleef ik daar ook bij. Het was druk in de zaal. Mensen stonden gezellig te babbelen rondom statafels. De akoestiek was niet best. Soms had ik een leuk gesprek, een-op-een, maar zodra iemand anders zich bij het gesprek voegde, was ik snel de draad kwijt. Ik was al een keertje naar de wc gevlucht om aan de herrie te ontkomen.

Naar buiten

Aan de rand van de zaal raakte ik in gesprek met een jonge vrouw die werkte bij een organisatieadviesbureau. Ze vertelde mij dat ze ook last had van gehoorverlies. Ik stelde voor om buiten de zaal verder te praten. Daar raakten we verder in gesprek, met name over slechthorendheid. Ik kreeg later nog een bericht van haar via LinkedIn: ze wilde me bedanken. Mijn voorstel om even van ruimte te wisselen, had haar laten zien dat een kleine aanpassing soms net aangenamer is.

Diepgang

Zo simpel kan het soms zijn. In een drukke, lawaaiige ruimte voorstellen om even naar buiten te gaan. Aan een groep doe je zo’n voorstel misschien niet zo snel. Maar als je op een plek komt om te netwerken, zijn het vaak juiste de een-op-een gesprekken die wat opleveren en meer diepgang hebben. Veel moeite is het niet voor je gesprekspartner en het kan zo maar zijn dat die ’t ook heel fijn vindt! Fijne werkweek! Stan

Meer nieuwsbrieven

#51 Vertel ik het wel of vertel ik het niet?

#51 Vertel ik het wel of vertel ik het niet?

Lange tijd verborg ik mijn slechthorendheid. Ik liet mijn haar groeien, zodat mijn hoortoestellen onzichtbaar waren. Waarom? Schaamte speelde een belangrijke rol. Ik was bang dat mensen anders naar me zouden kijken. Misschien herken je dit. Inmiddels weet ik dat de...

Lees meer