Vorige week schreef ik over een ontmoeting op een netwerkborrel. Dit soort bijeenkomsten zijn niet de meest geschikte voor iemand die slechthorend is. Met wat hulpmiddelen kun je er natuurlijk heen, maar wat zijn anders handige manieren om te netwerken?
☕️ Een-op-een koffie (of thee) drinken. In plaats van naar een drukke netwerkborrel te gaan, kun je ook met interessante mensen een koffiedate plannen. De meeste mensen vertellen graag over hun werk. En een-op-een heb je veel meer kansen om écht iets interessants te weten te komen of zelf jouw verhaal te vertellen.
📱 Netwerken via sociale media. Je kunt ook gewoon contact maken met anderen vanaf je zolderkamer. Via LinkedIn kun je jouw kennis delen. Bekijk bijvoorbeeld het profiel van de slechthorende Renske Holwerda, freelance copywriter. Zij deelt interessante tips over schrijven en online marketing. En als je zelf niet veel te delen hebt, kun je op LinkedIn natuurlijk ook vragen stellen aan anderen (openbaar of via privéberichten) en op die manier in contact komen.
🦻 Vrijwilligerswerk. Zelf heb ik misschien wel het meeste gehad aan vrijwilligerswerk. Je leert er veel van én ontmoet nieuwe mensen. Als voorzitter van SH-Jong kwam ik op veel plekken in het veld van inclusie en diversiteit. Daar kon ik uiteindelijk mijn werk van maken.
Dit zijn allemaal manieren waarop je een netwerk op kan bouwen en je slechthorendheid geen (of een kleine) rol speelt. Op welke manieren doe jij dat? Ik ben benieuwd!
Fijn werkweek!
Stan