#63 Hoe actrice Anna Drijver de club van slechthorenden ontdekte

Stan van Kesteren

juni 12, 2023

Vier weken geleden plaatste actrice Anna Drijver een bericht op haar Instagram:

‘Hoi! Sinds een tijdje draag ik hoortoestellen. (…) Er zijn superveel mensen, ook kinderen en jongeren die ze hebben, al jaren dus die weten er veel meer van dan ik. Ik kom net kijken, maar ik heb nu al respect en meer begrip voor anderen met gehoorissues.’

Op haar bericht volgde een stroom aan positieve reacties. ‘Ik heb niet alles kunnen beantwoorden, maar het is erg mooi en ontroerend om zoveel verhalen over gehoorverlies te zien. Heb veel “Welcome to the club” gelezen en me ook echt welkom gevoeld, wat een lieve club’, schrijft ze in een Instagrambericht.

 

Bondgenoot

Naar aanleiding van haar berichten op Instagram ging het er ook over in een interview met het Parool (helaas alleen te lezen voor DPG-abonnees). Daarin zegt ze: ‘[…] we zouden er naartoe moeten dat je het net als een bril gewoon ziet zitten bij iemand. En dat dat niet erg is. Als ik op straat iemand zie met een hoortoestel denk ik: o, dat is een bondgenoot! De ­eerste dag dat ik ze in had, bij zwemles, zag ik een kindje met hoortoestellen. Ik zei: ‘Hé, hebben we nou dezelfde?’ Dat was voor mijzelf een soort therapie, om het te accepteren. Omdat ik er nog heel onwennig over was. Ik zag dat kindje helemaal oplichten. Hij zei: ‘Nee, want ik heb zilveren!’ Ik dacht: kijk nou, deze meneer van drie heeft het al zijn hele leven en ik heb ze één dag. Ik kom pas net kijken.’

Succesvol slechthorend Community

Wil jij ook deel uitmaken van een positieve club van bondgenoten? En wil je ervaringen uitwisselen over werken met gehoorverlies? Neem dan deel aan de Succesvol slechthorend Community. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief heb je gelijk toegang tot de community. 

Meer nieuwsbrieven

#68 Werken als officier van justitie

#68 Werken als officier van justitie

Vandaag deel ik een verhaal dat ik al een paar maanden geleden beloofde, over een officier van justitie. Ik vond dit een van de meest bijzondere nieuwsbriefverhalen om te schrijven, in een voor mij totaal onbekende setting… Ik zit in de rechtszaal, achter de officier...

Lees meer
#67 Vijf boekentips voor de zomer

#67 Vijf boekentips voor de zomer

In deze blog deel ik  boekentips voor deze zomer – voor in de tuin, op het balkon of op het strand. De hoofdpersonages zijn doof of slechthorend, dus je zal jezelf er waarschijnlijk (een beetje of veel) in herkennen. 1. Kolja – Arthur Japin De volgorde van deze lijst...

Lees meer
#66 Met een opgeruimd hoofd de zomer in

#66 Met een opgeruimd hoofd de zomer in

Ik had vakantie en besloot de schuur eens op te ruimen. Tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Ik pakte alle spullen uit de stellingkasten en sorteerde ze op het gras in de tuin: de schaatsen bij hobby & vrije tijd, de hamers bij het klusgereedschap,...

Lees meer